A tőkebevonás lehetőségei megváltoztak. A pályázati kiírások csak egy rétegnek kínálnak lehetőségeket. Azok számára, akik jó ötlettel rendelkeznek, de nincs működő cég mögöttük az angyal és kockázati tőke alapok kínálnak finanszírozást a projektjeikhez.

Az a tudás, ami segíteni tud az ötletgazdának a projektjeik megvalósításában, tőkéhez jutásában rendelkezésre áll ma Magyarországon. Tanácsadóknak hívják őket, és közülük többen is magas szinten végzik a munkájukat. Ha van pár 100.000 Ft-od, akkor a jobbak közül érdemes pár tanácsadót megkérdezni, meghallgatni és megfogadni a tanácsait.

Eddig rendben, de két dolog is problémát jelenthet:

Ennek a két problémakörnek a megoldásában próbál segíteni a Startup Budapest alapítvány.

A weblapunkon elérhető angyal, tanácsadó és befektető minősítési rendszerben informálódhatsz mások tapasztalatairól.

Másfelől tanácsokkal, szakértőkkel, irodával, eszközökkel és indulási tőkével is segítjük azokat a startupokat, amik szerintünk is piacképesek és nem rendelkeznek az induláshoz szükséges információkkal, feltételekkel.

Fontos megjegyezni, hogy olyan alapítvány szeretnénk lenni, akik elsősorban az ötletgazdáknak segít felkészülni a befektetői kérdésekre és a helyes, életképes válaszokra.

Az alapítványunk mentorai csak olyanok lehetnek, akik már maguk is nyertek pénzt angyal vagy kockázati tőke alaptól, így közvetlen tapasztalatokkal rendelkeznek a témában.

Alapítványunk közhasznú tevékenységet folytat, így a befolyt összeg 50%-át szétosztjuk startup projektek között. 20% -ból tartalékot képzünk és csak indokolt esetben használjuk fel. A maradék 30% -ból pedig fedezzük az alapítvány működése során felmerült költségeket.

A befektetett energiánkat az induló projekted bevételeiből kell kifizetned, nem nehezítjük az indulásod a tanácsadási díjainkkal.